Z dobrego upieczesz najlepsze!

Biało Czerwone

 

z KOMPLET Biszkopt 100

forma 40x60 cm

Biszkopt biały:  
KOMPLET Biszkopt 100 500 g
jaja 300 g
woda 100 g

900 g
Krem truskawkowy:
woda 1.000 g
galaretka truskawkowa 800 g
truskawki (świeże lub mrożone) 1.500 g
śmietanka 30% 1.000 g
  4.300 g
Krem biały:
śmietanka 30% (ubita) 2.000 g
KOMPLET Kiddy Weiss 700 g
żelatyna 50 g
śmietanka 30% (płynna) 500 g
  3.250 g
łączna ilość 8.450 g

 

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki biszkoptu ubić i rozsmarować na blasze. Upiec.

  • czas ubijania: około 7-8 minut
  • czas pieczenia: około 8-10 minut 
  • temperatura pieczenia: około 220°C

Truskawki zmielić (mrożone wcześniej rozmrozić). Zagotować wodę i rozpuścić galaretkę. Przestudzoną galaretkę dodać do zmiksowanych truskawek i wymieszać. Następnie dodać płynną śmietanę. Gotową masę wylać na blat biszkoptowy. Blat można wcześniej delikatnie nakropić.

Śmietankę płynną połączyć z suchą żelatyną, zagotować i dodać KOMPLET Kiddy Weiss, mieszać do rozpuszczenia. Dodać małą porcję ubitej śmietany (około 400 g) w celu zahartowania, a następnie resztę. Wymieszać do jednolitej konsystencji i wylać na zastygnięty krem truskawkowy.

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media