Z dobrego upieczesz najlepsze!

Faworki klasyczne

 

 

 

 

 

KOMPLET Faworki 1000 g
margaryna 300 g
jaja 200 g
woda 200 g
łącznie 1700 g

Receptura podstawowa

faworki kruche, klasyczne - wykonanie:

Składniki ciasta połączyć i wyrobić w miesiarce. Ciasto podzielić na porcje do wałkowania i odstawić do spoczynku. Następnie rozwałkować jak najcieniej i uformować faworki według uznania. Ciastka odstawić do spoczynku. Smażyć na głębokim tłuszczu.

Gotowe faworki posypać pudrem dekoracyjnym KOMPLET Neuschnee. 

  • czas miesienia (miesiarka spiralna): 2 minuty – 1. bieg 2 minuty – 2. bieg
  • czas spoczynku ciasta: 20 minut / porcja surowego ciasta 
  • czas spoczynku: 30 minut / uformowane faworki 
  • temperatura smażenia: 175ºC 
  • czas smażenia: 2 minuty
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media