Z dobrego upieczesz najlepsze!

Już za chwilę Święta!

Kruchy piernikowy tort z kremem

 

KOMPLET Piernik Klasyczny

10 sztuk, Ø 18cm

 

 

Ciasto kruche piernikowe-30 okrągłych blatów Ø 18cm:  
KOMPLET Piernik Klasyczny  1.500 g
margaryna 80%
1.100 g
mąka pszenna, typ 550 900 g

3.500 g
Krem kawowy:  
KOMPLET Kiddy Weiss 1.200 g
margaryna kremowa  800 g
kawa rozpuszczalna  30 g
woda (100C) 50 g
spirytus 70 g
  2.150 g
Warstwa owocowa:  
czarne porzeczki w żelu 1.000 g
Dekoracja  
KOMPLET Kiddy Choco 300 g
łączna ilość: 6.950 g

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta połączyć i wymieszać do konsystencji ciasta kruchego. Ciasto rozwałkować cienko i powykrawać okrągłe blaty Ø 18cm. W 10 blatach wycinamy dowolny wzór świąteczny (choinka, gwiazda itp.).

temperatura pieczenia: 200°C

czas pieczenia: 12 minut

KOMPLET Kiddy Weiss podgrzać do uzyskania plastycznej konsystencji i napowietrzyć z margaryną. Wodę połączyć z kawą i ostudzić, następnie wymieszać ze spirytusem i dodać do kremu. Gotowym kremem przekładać blaty ciasta kruchego za pomocą worka z okrągłym zdobnikiem. Nadzienie owocowe nanieść pomiędzy warstwy blatów kruchych i kremu za pomocą worka cukierniczego. Na wierzch tortu ułożyć blat z wyciętym wzorem.

KOMPLET Kiddy Choco rozpuścić i udekorować wierzch ciasta, zalewając wycięty wzór w blacie kruchym piernikowym. Wierzch udekorować białą czekoladą według uznania. 

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media