Z dobrego upieczesz najlepsze!

Karmelowa Gruszka

 forma 40x60 cm 

 

 

 

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki blatu połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Ciasto rozsmarować na dwa papiery do pieczenia i upiec.

  • czas mieszania: 3 minuty 
  • temperatura pieczenia: 190°C 
  • czas pieczenia: 12 minut 

Wszystkie składniki masy połączyć i wymieszać, następnie ostudzić. Gęstniejącą masę (1.600 g) rozlać pomiędzy dwa blaty biszkoptowe. 

KOMPLET Stabilizator Gruszkowy połączyć z wodą i dodać do ubitej śmietany. Krem rozprowadzić na wierzch ciasta. Na świeży krem gruszkowy rozsmarować pozostałą masę karmelową (300 g) nadając wzór mozaiki.

Po schłodzeniu wierzch ciasta dekorować dowolnym żelem na zimno i elementami czekoladowymi.

 

Biszkopt CzekoBela:  
KOMPLET CzekoBella Soft 1.200 g
olej roślinny 600 g
jaja 600 g
woda  100 g
  2.500 g
Masa karmelowa:
KOMPLET Baza Karmelowa 900 g
woda 25°C 900 g
spirytus spożywczy 100 g

1.900 g
Krem gruszkowy:

KOMPLET Stabilizator Gruszkowy

250 g
śmietanka 30% 1.200 g
woda 300 g
  1.750 g
Dekoracja:  
dowolny żel na zimno 300 g
   
łączna ilość: 6.450 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.