Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka dyniowa z malinami

KOMPLET Dyniowe Soft

forma 40cm x 60cm

 

Wykonanie: 

Składniki ciasta dyniowego połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Gotowe ciasto rozsmarować na spód formy i upiec. Po ostygnięciu ciasto przekroić na dwa blaty. Wierzch skroić dla wyrównania i skruszyć do dekoracji.

  • czas mieszania: 3 minuty
  • temperatura pieczenia: 190°C 
  • czas pieczenia: około 30 minut

Żelatynę namoczyć w 100g wody. Pozostałą wodę, cukier i maliny zagotować i wymieszać z namoczoną żelatyną i KOMPLET Saftbinder. Gotową masę ostudzić i wylać pomiędzy dwa blaty dyniowe. 

KOMPLET Stabilizator Neutralny połączyć z wodą i dodać do ubitej śmietanki. Gotowy krem nanieść na wierzch ciasta dyniowego z malinami. Górę udekorować pokruszonym ciastem dyniowym i pestkami granatu. 

 

 

Ciasto dyniowe:
 
KOMPLET Dyniowe Soft 2.000 g
olej roślinny 
700 g
jaja 600 g
olej z pestek dyni 200 g
woda 100 g

3.600 g
Warstwa owocowa:
KOMPLET Saftbinder 80 g
maliny 1.000 g
woda 400 g
cukier 400 g
żelatyna 30 g

1.910 g
Krem śmietankowy:  
KOMPLET Stabilizator Neutralny 180 g
śmietanka 30% 1.500 g
woda 25°C  350 g
  2.030 g
łączna ilość: 7.540 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media