Z dobrego upieczesz najlepsze!

Letnie smaki

 

Tartoletki cytrynowo-bazyliowe

tartoletki Ø 12 cm, 26-30 sztuk

Ciasto cytrynowe:  
KOMPLET Cytrynowe  Soft 1.000 g
margaryna 70% 600 g
jaja 50 g
mąka pszenna typ 550  350 g
  2.000 g
Krem bazyliowy:
KOMPLET Krem Brulee 400 g
mleko 2% 1.000 g
śmietanka 30% 1.000 g
bazylia (świeża) 150 g
  2.550 g
Mus z czerwonej porzeczki:
KOMPLET Pregel 7 50 g

czerwone porzeczki

500 g
woda 100 g
cukier 50 g
  700 g
Dekoracja:  
KOMPLET Glanz Klar 20 (gotowy) 250 g
łączna ilość 5.500 g

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć i wyrobić do konsystencji ciasta kruchego. Gotowe ciasto rozwałkować do tartoletek i upiec.

  • temperatura pieczenia: 190°C
  • czas pieczenia: 20 minut

Mleko ze śmietanką zagotować, dodać posiekaną bazylię (można opcjonalnie zmielić blenderem), na koniec dodać KOMPLET Krem Brulee i krótko gotować. Wylać do upieczonych korpusów kruchych.

Wszystkie składniki musu zagotować i zmielić, na koniec dodać KOMPLET Pregel 7 i wymieszać. Nanieść w postaci dużych kropek na krem bazyliowy.

Gotowym gorącym żelem przesmarować wierzchnią warstwę tartoletek. Udekorować dowolnymi elementami czekoladowymi i listkami bazylii.

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.