Z dobrego upieczesz najlepsze!

Makaroniki z białego maku

KOMPLET Nadzienie z Białego maku

około 160 sztuk

 

 

Wykonanie:

KOMPLET Nadzienie z Białego Maku wymieszać z cukrem i białkiem (400 g) na wolnym biegu miksera, następnie odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce (4-6°C).

Ponownie wymieszać i dodać pozostałe białko i mąkę. Szprycować okrągłe korpusy i upiec.

  • czas pierwszego mieszania: 10 minut
  • czas mieszania po 24 godzinach: 5 minut
  • naważka na korpus: 16 g
  • temperatura pieczenia: 210-220°C
  • czas pieczenia: 10 minut

Powidła szprycować na środek ostudzonych korpusów.

Margarynę i KOMPLET Kiddy Gusto Softy połączyć i napowietrzyć do uzyskania konsystencji  puszystego kremu. Pod koniec dodać spirytus i krótko mieszać. Gotowy krem nanieść na korpusy z białego maku w postaci gęsto karbowanej rozetki. 

KOMPLET Kiddy Gusto Softy rozpuścić i połączyć z tłuszczem. Schłodzone ciastka oblać polewą. Wierzch udekorować KOMPLET Kiddy Choco nanosząc dowolny wzór.

 

Korpusy z białego maku:  
KOMPLET Nadzienie z Białego Maku 1.000 g
cukier 1.000 g
białka jaj 500 g
mąka pszenna, typ 550 100 g
aromat migdałowy wg. uznania
  2.600 g
Warstwa owocowa:
powidła lub dowolna konfitura 600 g
Krem orzechowy:
KOMPLET Kiddy Gusto Softy 800 g
margaryna kremowa  1.200 g
spirytus 150 g

2.150 g
Dekoracja-polewa: 330  g
KOMPLET Kiddy Gusto Softy 1.000 g
KOMPLET Kiddy Choco 200 g
tłuszcz utwardzony 200 g
  1.400 g
łączna ilość: 6.750 g

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media