Z dobrego upieczesz najlepsze!

Mazurek z orzechową polewą

forma 40 x 60 cm

 

 

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta kruchego połączyć i wyrobić do jednolitej konsystencji.  Ciasto rozwałkować na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec.

  • temperatura pieczenia: 190°C 
  • czas pieczenia: 15-20 minut 

Wszystkie składniki blatu czekoladowego połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Gotowe ciasto rozsmarować na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec. Po ostudzeniu należy zdjąć zapieczoną skórkę.

  • czas mieszania: 3 minuty 
  • temperatura pieczenia: 190°C 
  • czas pieczenia: 20 minut 

700 g nadzienia morelowego rozsmarować na wierzch ciasta kruchego i przykryć blatem czekoladowym. Na wierzch rozsmarować pozostałe 300 g nadzienia. KOMPLET Kiddy Noisette podgrzać i rozprowadzić na wierzch ciasta. Mazurek pokroić i udekorować według uznania.

Ciasto kruche  
KOMPLET Ciastka Kruche 50 500 g
mąka pszenna, typ 550 500 g
margaryna 70% 450 g
jaja 50 g
  1.500 g
Blat czekoladowy
KOMPLET CzekoBella Soft 800 g
olej roślinny 450 g
jaja 400 g

1.650 g
Warstwa owocowa
nadzienie morelowe 1.000 g


Warstwa orzechowa
KOMPLET Kiddy Noisette  1.500 g


łączna ilość: 5.650 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.