Z dobrego upieczesz najlepsze!

Muffiny z kremem malinowym

 

Czekoladowe muffiny z kremem malinowym

KOMPLET Sun Muffin Tulipan, 20 sztuk

 

 

Ciasto czekoladowe:  
KOMPLET CzekoBella Soft 1.000 g
jaja  500 g
olej roślinny 600 g
woda (180°C) 100 g
orzechy laskowe (krojone)
lub KOMPLET Łezki Czekoladowe (do dekoracji) 100 g

2.300 g
Krem malinowy:  
KOMPLET Krem Gourmet Royal  110 g
maliny (rozdrobnione) 100 g
woda (18°C) 270 g
  480 g
łączna ilość: 2.780 g

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta, oprócz dekoracji, połączyć i wyrobić na wolnym biegu za pomocą płaskiego mieszadła. Ciasto rozprowadzić do papilotów i udekorować dowolnie orzechami lub KOMPLET Łezkami Czekoladowymi.

  • czas mieszania: 3 minuty 
  • temperatura pieczenia: 220°C, spadająca do 200°C 
  • czas pieczenia: 35 minut 

Wodę połączyć z KOMPLET Krem Gourmet Royal  i napowietrzyć na szybkim biegu za pomocą gęstego mieszadła. Pod koniec wymieszać z malinami. Gotowym kremem nadziać ostudzone muffiny i dowolnie udekorować.

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media