Z dobrego upieczesz najlepsze!

Receptura nie tylko na 8 marca

 

MIŁOSNA RUMBA z KOMPLET Rumba Soft - nowość!

forma 60 x 20 cm


Ciasto:
 
KOMPLET Rumba Soft 500 g
jaja  150 g
olej roślinny 170 g
woda 100 g

920 g
Krem:  
KOMPLET Kiddy Choco 200 g
KOMPLET Krem Gourmet Royal  400 g
woda (18ºC) 1.000 g

1.600 g
Dekoracja:  
płatki czekoladowe 100 g
łączna ilość 2.620 g

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta połączyć i wymieszać na szybkim biegu miksera za pomocąa płaskiego mieszadła. Następnie rozsmarować na blachę 60x20 cm i upiec.

czas mieszania: około 3 minuty

naważka ciasta: około 920 g / 1 blacha

temperatura pieczenia: około 180-190ºC

czas pieczenia: około 25-30 minut

Wszystkie składniki kremu, oprócz KOMPLET Kiddy Choco, połączyć i ubijać na szybkim biegu miksera za pomocą gęstego mieszadła. KOMPLET Kiddy Choco rozpuścić i delikatnie połączyć z ubitym kremem. Krem nałożyć na ostudzony blat i równomiernie rozprowadzić.

czas ubijania: około 3 minuty

naważka kremu: około 1.600 g

Udekorować płatkami z ciemnej czekolady.

naważka dekoracji: około 100 g

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media