Z dobrego upieczesz najlepsze!

Świeżo, lekko i wiosennie – Expo Sweet 2019

Targi Expo Sweet w Warszawie to jedno z najważniejszych i najciekawszych wydarzeń w branżowym kalendarzu. To miejsce, w którym wypada, a może nawet trzeba być. Z jednej strony stanowi doskonałą sposobność do zaprezentowania nowej i okolicznościowej oferty produktowej, z drugiej zaś jest kompendium wiedzy na temat cukierniczo-piekarniczych trendów, które będą obowiązywać w 2019 roku.

Dziękujemy Państwu za odwiedzenie naszego stoiska w czasie tegorocznych targów. Cieszymy się, że jak zawsze mogliśmy na Was liczyć. W ramach podsumowania – przypominamy naszą targową ofertę z nadzieją, że stanie się ona źródłem Państwa sukcesów.

Nowości: świadome żywienie

Wychodząc naprzeciw rynkowym potrzebom i światowym konsumenckim trendom oddajemy w Państwa ręce linię produktów Body & Soul przeznaczoną do wyrobu ciast o obniżonej zawartości cukrów, soli i tłuszczu.

Linia produktów KOMPLET Body & Soul promująca odżywianie z wykorzystaniem najlepszych składników w połączeniu z wyjątkowym smakiem, jest skierowana do klientów, którzy przykładają szczególną wagę do diety i walorów smakowych spożywanych produktów. Ta unikalna propozycja sprzedaży z pewnością pozwoli Państwu wyróżnić się na tle konkurencji. Polecamy: KOMPLET Body &Soul Cake i KOMPLET Body & Soul Krem.

Do linii produktów KOMPLET Body & Soul należy także KOMPLET Dobre Ziarna, mieszanka przeznaczona do produkcji pieczywa z nasionami – 32% i składnikami pełnoziarnistymi – 17%, bez dodatku mąki i drożdży. Mieszanka KOMPLET Dobre Ziarna zawiera wyłącznie najlepsze, wyselekcjonowane składniki. Wyjątkowy smak i doskonały miękisz sprawiają, że chleb Dobre Ziarna z pewnością zostanie zauważony i doceniony przez smakoszy. Charakteryzuje się on wysoką zawartością białka i błonnika oraz obniżoną zawartością węglowodanów (w porównaniu z pieczywem mieszanym z ziarnami), jest źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, a także jest odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Z myślą o klientach wegańskich i wegetariańskich, których liczba rośnie w stałym i dynamicznym tempie, przygotowaliśmy linię ciast wegańskich z KOMPLET Vega Cake & Vega Krem. KOMPLET Vega Cake i KOMPLET Vega Krem przeznaczone są do sporządzania wypieków bez surowców pochodzenia zwierzęcego np. jaj, mleka, masła i miodu. Są proste w przygotowaniu i mają smak porównywalny z wyrobami konwencjonalnymi.

Dla osób poszukujących produktów o niskim IG przygotowaliśmy KOMPLET Bułka IG – 60% mieszankę do produkcji pieczywa niskowęglowodanowego. Nasze bułki IG cechują się bardzo niskim indeksem glikemicznym wynoszącym 14.39, obniżoną zawartością węglowodanów (w porównaniu z pieczywem mieszanym z ziarnami) oraz wysoką zawartość błonnika i białka. Bułki IG to produkt Clean Label.

 Znane produkty w nowych odsłonach

Czas targów to także doskonała sposobność do promocji produktów, które mają już swoją renomę na rynku. W tym roku postawiliśmy na KOMPLET Chleb ProBody, który podobnie jak Bułka IG posiada niski indeks glikemiczny i ze względu na obniżoną zawartość węglowodanów, jest popularnym elementem wiosennej diety. Nie zabrakło także chleba Pasterskiego, chleba 3 Prakłosy, Słowiańskiego czy Żytniaka – pieczywa idealnie wpisującego się w trend żywności, opartej na klasycznych recepturach i smakach. 

W ramach oferty cukierniczej dział R&D postawił z jednej strony na monoporcje, które zachwycały ferią barw, kształtów i smaków, z drugiej zaś na szeroką gamę ciast deserowych, idealnych zarówno na lekką i owocową wiosnę, jak i tych bardziej tradycyjnych, przygotowanych z myślą o nadchodzących świętach.

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media