Z dobrego upieczesz najlepsze!

Szarlotka z kremem brûlée

KOMPLET Półkruche

forma 40 x 60 cm

 

Wykonanie:

Składniki ciasta kruchego połączyć i wyrobić do konsystencji kruszonki. 1.900 g odważyć na spód formy, rozsypać i zapiec.

  • temperatura pieczenia: 190ºC 
  • czas pieczenia: 15 minut

Mleko, śmietankę zagotować, dodać KOMPLET Krem Brûlée i gotować 1 minutę. Dodać do lekko przestudzonego kremu jabłka i wylać na wierzch zapieczonego ciasta półkruchego.

KOMPLET Beza połączyć z cukrem i ubijając dodać wodę. Pod koniec mieszania dodać skrobię ziemniaczaną. Gotową bezę nanieść na wierzch ostudzonego kremu brûlée. Posypać pozostałym ciastem pólkruchym, upiec.

  • temperatura pieczenia: 175ºC 
  • czas pieczenia: około 50 minut

 

Ciasto kruche:  
KOMPLET Półkruche 1.800 g
margaryna 70% 900 g

2.700 g
Krem brûlée z jabłkami:
KOMPLET Krem brûlée 400 g
śmietanka 30 % 1.000 g
mleko 2% 1.000 g
jabłka (obrane w kawałkach) 2.200  g

4.600 g
Warstwa bezy:
KOMPLET Beza 100 g
cukier kryształ 520 g
woda (45C) 330  g
skrobia ziemniaczana 50 g
  1.000 g
łączna ilość: 8.300 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media