Z dobrego upieczesz najlepsze!

Torcik orkiszowy z owocami leśnymi

z KOMPLET Orkiszowe Soft

8 sztuk, forma Ø 14 cm 

 

Ciasto orkiszowe:  
KOMPLET Orkiszowe Soft 1.000 g
KOMPLET Łezki Czekoladowe 100 g
jaja 400 g
olej roślinny 400 g
woda 150 g

2.050 g
Krem jogurtowy:  
KOMPLET Krem Patissiere 150 g
jogurt naturalny 250 g
woda 250 g
  650 g
Warstwa owoców:  
mieszane owoce leśne, mrożone 400 g
KOMPLET Saftbinder 40 g
  440 g
Kruszonka: 400 g
   
łączna ilość 3.540 g
   
Naważka ciasta:  
Naważka na jedną formę Ø 14 cm  
ciasto orkiszowe 250 g
krem jogurtowy 80 g
owoce leśne 50 g
kruszonka 50 g
  430 g

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta (z wyjątkiem łezek czekoladowych) wymieszać na średnim biegu, korzystając z płaskiego mieszadła. Na koniec dodać łezki czekoladowe, zamieszać, formę Ø14cm napełnić ciastem.

  • czas mieszania: około 3 minuty

Wszystkie składniki kremu jogurtowego ubijać przez 3 minuty na średnim  biegu przy pomocy  gęstego mieszadła. Krem jogurtowy nałożyć punktowo na ciasto orkiszowe.

Po ostygnięciu wystarczy odpiąć obręcze do tortów i posmarować torciki polewą żelową wykonaną z  KOMPLET Kiddy Gel Favourit Morelowy.Zamrożone owoce leśne wymieszać z zagęstnikiem KOMPLET Saftbinder i rozłożyć na krem jogurtowy. Posypać kruszonką  i upiec.

  • temperatura pieczenia: około  180 °C
  • czas pieczenia: około 50 minut

Po ostygnięciu wystarczy odpiąć obręcze do tortów i posmarować torciki polewą żelową wykonaną z  KOMPLET Kiddy Gel Favourit Morelowy.

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media