Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tort dyniowo-pomarańczowy

KOMPLET Dyniowe Soft

średnica 16 cm, 8 sztuk

 

Wykonanie:

Składniki biszkoptu dyniowego połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto nanieść do form i upiec. Biszkopty po ostudzeniu pokroić na 2 warstwy.

  • czas mieszania: około 4 minuty
  • temperatura pieczenia: 190ºC 
  • czas pieczenia: ok. 30 minut 

Składniki kremu waniliowego połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowym kremem przełożyć dwie warstwy biszkoptu dyniowego.

  • czas mieszania: około 4 minuty 

Połączyć wodę, stabilizator i KOMPLET Krem Volu. Gotowy krem pomarańczowy nanieść na wierzch, uformować półkule i za pomocą okrągłego zdobnika nanieść karbowaną fakturę. Składniki dekoracji podgrzać i wymieszać. Następnie nanieść na schłodzony tort metodą natryskową.

Biszkopt dyniowy:  
KOMPLET Dyniowe Soft 1.000 g
olej roślinny 
300 g
jaja 400 g
olej z pestek dyni 50 g
woda 50 g

1.800 g
Krem o smaku waniliowym:
KOMPLET Krem Bravo 400 g
woda 1.000 g
  1.400 g
Krem pomarańczowy:
KOMPLET Krem Volu (gotowy) 1.500 g
KOMPLET Stabilizator Pomarańczowy 300 g
woda 370 g

2.170 g
Dekoracja:
KOMPLET Kiddy Noisette 100 g
KOMPLET Sanetta 100 g
barwnik pomarańczowy
  200 g
łączna ilość: 5.570 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media