Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tort jogurtowy Limon

KOMPLET Cytrynowe Soft

8 sztuk,  Ø18 cm 


 

 

 

 

Biszkopt cytrynowy, 2 blaty 40x60cm:  
KOMPLET Cytrynowe soft 1.000 kg
jaja 500 kg
olej roślinny 500 kg
woda 50 kg

2.050 g
Krem jogurtowo-cytrynowy:  
KOMPLET Krem Volu (gotowy) 1.600 g
KOMPLET Stabilizator Jogokiss 550 g
KOMPLET Stabilizator Cytrynowy 200 g
woda (40C) 1.000 g
  3.350 g
Żelka morelowa:  
morele (zmielone, z lekkiego syropu, z sokiem) 1.200 g
KOMPLET Glanz Klar 30 g
  1.230 g
łączna ilość   6.630g


Wykonanie:

Składniki biszkoptu połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Gotowe ciasto rozsmarować na dwa papiery i upiec. Z gotowych blatów wykroić 8 krążków Ø14 cm i 8 krążków Ø16 cm.

czas ubijania: 5 minut

temperatura pieczenia: 190°C

czas pieczenia: 8 minut

Wodę połączyć z KOMPLET Stabilizator Jogokiss i KOMPLET Stabilizator Cytrynowy oraz KOMPLET Krem Volu. Gotowy krem nanieść na spód formy z małym krążkiem biszkoptu cytrynowego.

Morele zagotować i połączyć z KOMPLET Glanz Klar. Gotową gorącą żelkę wylać na grubość 1 cm. Po ostudzeniu pokroić w kostkę i włożyć do środka tortu. Wierzch tortu oblać dowolnym żelem na zimno i dekorować elementami czekoladowymi.

Wierzch tortu oblać dowolnym żelem na zimno i dekorować elementami czekoladowymi.

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media