Z dobrego upieczesz najlepsze!

Z najlepszymi życzeniami...

 

Tort jagodowo-migdałowy

8 sztuk, średnica 15 cm

 

 

Blaty migdałowe, 2 sztuki
KOMPLET Gourmet Migdałowe 1.000 g
jaja  600 g
olej roślinny 200 g
woda  200 g
kakao 5 g
  2.005 g
Krem czekoladowy  
KOMPLET Stabilizator Czekoladowy 100 g
KOMPLET Krem Volu 240 g
woda  300 g
śmietanka 30 % 300 g
  940 g
Krem jagodowy  
KOMPLET Krem Volu (gotowy) 1.200 g
KOMPLET Stabilizator Neutralny 200 g
jagody (mrożone) 600 g
  2.000 g
łączna ilość 4.945 g

Wykonanie:

  1. Składniki blatu migdałowego, oprócz kakao, połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Zabarwić kakao 100 g ciasta i nanieść nierównomiernie na papier do pieczenia. Pozostałe ciasto rozsmarować na papier czysty i z wzorem. Upiec. 
  2. Blat z wzorem pokroić w paski i wyłożyć mnimi boki formy, a z ciasta ze wzoru wykroić krążki o średnicy 14 cm. Ułożyć po jednym krążku na spód formy i do środka pomiędzy kremy.
    • czas ubijania: 4 minuty
    • temperatura pieczenia:  200°C
    • czas pieczenia 8 minut
  3. Składniki kremu połączyć, wymieszać i odstawić do lodówki do spęcznienia. Następnie ubijać na szybkim biegu miksera. Gotowym kremem napełnić spód form z blatem migdałowym.
    • czas spoczynku: 20 minut
    • czas ubijania: 2 minuty
  4. Jagody rozmrozić, wymieszać z KOMPLET Stabilizator Neutralny i dodać do ubitego KOMPLET Krem Volu, dokładnie wymieszać. Kremem wypełnić formy z elementami z czekolady. 
  5. Wierzch ciasta dekorować dowolnym żelem na zimno z elementami z czekolady.

Produkty powiązane z aktualnością

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media