Z dobrego upieczesz najlepsze!

  • 15-09-2015

    Pumpkin pie: dyniowy placek hitem cukierni?

    Ciasto idealne na jesień - pumpkin pie, czyli placek dyniowy.

    czytaj więcej ›

  • 24-08-2015

    Sękacz czyli baba z rożna

    Od jakiegoś czasu dużą popularnością cieszy się w Polsce kebab, ale nie jest to jedyny przysmak z rożna, którym można uraczyć podniebienie w naszym kraju.

    czytaj więcej ›

  • 20-07-2015

    Gratka dla smakosza: tort Dobosza

    Kuchnia węgierska kojarzy się nam przede wszystkim z pikantnymi daniami takimi jak leczo czy paprykarze. Ale można w niej znaleźć również wyśmienite ciasta, a jednym z najbardziej znanych z nich jest tort Dobosa (Dobosza). 

    czytaj więcej ›

  • 16-06-2015

    Sernik król deserów!

    Sernik jest jednym z najpopularniejszych deserów na świecie. Podawany sam lub z dodatkami, na ciepło albo zimno, sprawdza się na każdą okazję. Nie wszyscy jednak wiedzą jak wiekowa jest jego historia.

    czytaj więcej ›

  • 16-05-2015

    Chleb przez wieki

    Jest jednym z głównych produktów żywnościowych w prawie wszystkich kulturach. Początkowo wyglądał inaczej i różnił się sposób jego wypiekania, ale podstawowe składniki chleba nie zmieniły się prawie wcale od najdawniejszych czasów.

    czytaj więcej ›

  • 21-04-2015

    Strudel: austriacki deser o tureckich korzeniach

    Sernik wiedeński i tort Sachera – o tych austriackich przysmakach już pisaliśmy. Dzisiaj przedstawimy historię innego ciasta z tego kraju: strudla. Jednak czy aby na pewno tam się narodził?

    czytaj więcej ›

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media