Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tortowa oferta

Pierwsze torty wymyślono już w starożytności i choć bardzo mocno odbiegały od tych, które znamy współcześnie, to właśnie okrągłe placki wykonane z ciasta chlebowego z dodatkiem bakalii, miodu czy suszonych owoców, uważa się za prototypy tortów włoskich, które z kolei zapoczątkowały erę tortów znanych nam dzisiaj.

 

W ciągu wieków torty zachowały swoją uprzywilejowaną pozycję wśród słodkich ciast i znakomicie poprawiły swoją jakość, choć też wiele straciły ze swojej strojności. Historia najsłynniejszych z nich to doskonały obraz czasów, w których powstawały: politycznych sporów, rodzinnych waśni czy przenikania się wpływów sztuki estradowej i kulinarnej, co wyraźnie widać w przytaczanych wcześniej „tortowych historiach” związanych z najsłynniejszymi tortami świata (Dobosa, Pavlovej, Sachera, Szwardzwaldzkim, Linzer Torte…)

Tortowa oferta z KOMPLET Polska, czyli wszystko co potrzebne do wykonania tortu

Ciasto:

Do produkcji tortów polecamy uniwersalny koncentrat do wyrobu delikatnych mas biszkoptowych KOMPLET B+S oraz mieszanki do produkcji biszkoptów tortowych KOMPLET Biskuit i KOMPLET Biszkopt Czekoladowy. Przy wypieku blatów biszkoptowych doskonale sprawdzą się także mieszanki z linii Soft, np. KOMPLET Czekoladowe Soft, KOMPLET Orzechowe Soft, KOMPLET Karmelowe Soft, oraz softy owocowe KOMPLET Pomarańczowe Soft i KOMPLET Cytrynowe Soft. KOMPLET CzekoBella Soft polecana jest przy produkcji tortów czekoladowych a KOMPLET Kokosówka tortów o smaku kokosowym. I wreszcie miłośników tańca i tortów bezowych zachęcamy do skorzystania z KOMPLET Beza Merenga.

Krem:

Do przekładania tortów zalecamy kremy: lekki i puszysty KOMPLET Krem Volu, śmietankowy KOMPLET Krem Piruet oraz krem typu bita śmietana KOMPLET Krem Finezja. Polecamy także doskonały do zapiekania i zamrażania KOMPLET Krem Patissiere oraz wyjątkowo stabilny po schłodzeniu KOMPLET Krem Bravo.

Dekoracja:

W ofercie firmy znajdują się też stabilizatory do śmietany i polewy: ciemna pasta kakaowa KOMPLET Kiddy Choco, pasta o smaku orzechowym KOMPLET Kiddy Noisette i biała pasta tłuszczowo-mleczna KOMPLET Kiddy Weiss. Miłośnikom precyzji tradycyjnie rekomendujemy gotową do bezpośredniego użycia białą masę cukrową do powlekania tortów KOMPLET Kompletino.

Torty wykonane z naszych produktów są wolne od wszelkich podziałów i wpływów politycznych. Zamiast dzielić – łączą przy wspólnym stole. Tym co je wyróżnia jest doskonały smak, świeżość oraz umiejętność dopasowania się do każdej sytuacji i okoliczności!


mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media