Z dobrego upieczesz najlepsze!

zapytaj

Biszkopt 100%

Mieszanka do produkcji biszkoptów tortowych, roladowych i drobnych biszkoptów szprycowanych. Mieszanka 100%, do której dodajemy tylko jajka i wodę, następnie ubijamy na wysokich obrotach miksera  przez około 6 minut, a gotową masę biszkoptową pieczemy w tradycyjny sposób.


  • Zaletą biszkoptów wykonanych na bazie KOMPLET Biszkopt 100% jest równomierny przyrost i równa powierzchnia wypiekowa, co zmniejsza straty cukiernikowi podczas produkcji tortów i ciast deserowych. Miękisz jest bardziej elastyczny dzięki czemu możemy mocniej nakropić biszkopt syropem cukrowym. 
  • Rolady wykonane z naszej mieszanki można piec już w temperaturze 200°C dzięki czemu cukiernik nie musi podnosić temperatury pieca do 260°C, co w niektórych zakładach jest kłopotliwe. Większość ciast pieczemy w niższych temperaturach i każda zmiana temperatury w komorach to strata czasu i energii. Pomimo niskiej temperatury rolady nadal zachowują elastyczność i wilgotność.
  • Dzięki KOMPLET Biszkopt 100% uzyskujemy masę biszkoptową o delikatnym kremowo – żółtym kolorze z delikatną nutką smakową wanilii. Ta kompozycja doskonale sprawdza się przy produkcji małych biszkopcików, które najczęściej konsumujemy bez dodatków takich ja krem, nadzienie lub konfitura. 

Opakowanie:

Galeria zdjęć

  • Biszkopt 100%
  • Biszkopt 100%
  • Biszkopt 100%

Produkty z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media