Z dobrego upieczesz najlepsze!

zapytaj

Biszkopt Czekoladowy

Mieszanka do produkcji biszkoptów tortowych, roladowych i drobnych biszkoptów szprycowanych o bardzo ciemnej strukturze i wyraźnym smaku czekolady. Mieszanka 100% do której dodajemy tylko jajka i wodę, następnie ubijamy na wysokich obrotach miksera  przez około 6 minut, a gotową masę biszkoptową pieczemy w tradycyjny sposób.

  • Podczas tradycyjnej produkcji biszkoptów z dodatkiem kakao najczęściej występujący problem to suchy miękisz, słaby przyrost, mocno wybrzuszona  powierzchnia, którą należy wyrównać, czyli powstają duże straty produkcyjne.
  • Zaletą biszkoptów wykonanych na bazie KOMPLET Biszkopt Czekoladowy jest duży, równomierny przyrost i równa powierzchnia wypiekowa.
  • Starannie dobrane surowce w KOMPLET Biszkopt Czekoladowy powodują  zachowanie elastyczności i wilgotności miękiszu w naszych biszkoptach, a rolady nie pękają podczas zawijania z różnymi kremami. 

Opakowanie:

Galeria zdjęć

  • Biszkopt Czekoladowy
  • Biszkopt Czekoladowy
  • Biszkopt Czekoladowy

Produkty z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media