Z dobrego upieczesz najlepsze!

zapytaj

Chleb Na Dzień Dobry

50% mieszanka do wyrobu pieczywa pszennego mieszanego o dużej zawartości błonnika. Zawiera miód, owies i jogurt.

 

 

 

 

Zalety produktu:

 

  • Plastyczne ciasto idealnedo obróbki maszynowej
  • Błonnik: ok. 7,2 %
  • Bardzo długo zachowuje świeżość
  • Wilgotny miękisz
  • Łagodnie kwaskowy i delikatny w smaku
  • Idealny na kanapki i przekąski
  • Różnorodność receptur

Wysoka zawartość błonnika!
Zgodnie z najnowszymi badaniami starannie dobrane składniki o dużej zawartości błonnika są podstawą prawidłowego żywienia. Chleb na Dzień Dobry w 100 g zawiera aż 7,2 g błonnika! Tyle samo co chleb pełnoziarnisty!*

Wyjątkowo delikatny,bez twardej skórki, bez nasion!
Zakwas orkiszowy i wyselekcjonowane składniki ziarna pszenicy sprawiają, że chleb ma wilgotny miękisz i wyjątkowo długo zachowuje świeżość. Smaczny dla całej rodziny!
Miód, jogurt i owies pasują do każdego smacznego śniadania. To właśnie te składniki sprawiają, że ten chleb ma tak pełny i harmonijny smak!

*Według danych Niemieckiego Instytutu Żywności i Żywienia dla chleba pełnoziarnistego (pełnoziarnistego chleba razowego): błonnik: 7,16 g/100

 


Opakowanie:

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media