Z dobrego upieczesz najlepsze!

Batonik Mussli

Wyśmienite batony musli z dużą zawartością bakalii

 

 

 

 

1. Blaty kruchy
 
KOMPLET M+S 1000 g
margaryna 70%
450 g
jaja 50 g
2. Warstwa owocowa
 
marmolada wieloowocowa 350 g
3. Warstwa z bakaliami  
KOMPLET Floremix 700 g
margaryna 300 g
woda 200 g
orzechy arachidowe 500 g
słonecznik 500 g
rodzynki 400 g
słupki migdałów 300 g
skórka pomarańczowa kandyzowana 200 g
łączna ilość 4 950 g

Wykonanie:

  1. Składniki połączyć i wyrobić do żądanej. Ciasto rozwałkować na blat 40/60cm i upiec w temp 210°C przez ok. 12 min
  2. Marmoladę rozsmarować na upieczony blat kruchy
  3. Orzechy , słonecznik, migdały uprażyć na lekki brązowy kolor. Margarynę zagotować z wodą i floremix. Następnie połączyć z bakaliami. Gotowa masę rozprowadzić na spód kruchy z marmoladą. Ciasto odstawiamy do leżakowania na ok. 24h. po skrzepnięciu blat pokroić na dowolne kawałki.  

 

 

 

 

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media