Z dobrego upieczesz najlepsze!

Orzechowe ze śliwką

Blaty orzechowe z warstwą powideł śliwkowych pokryte warstwą bakalii.

 

 

1. Blat orzechowy (40/60)
 
KOMPLET Orzechowe Soft
1000 g
olej
450 g
woda 100 g
jaja 350 g
mąka pszenna 150 g
2. Warstwa bakali w florentynce
 
KOMPLET Floremix 300 g
migdały w słupkach 200 g
sezam 100 g
słonecznik
100 g
olej 30 g
śmietanka 30% 200 g
3. Warstwa owocowa  
powidła śliwkowe 300 g
łączna ilość 3 280 g

Wykonanie(4 sztuki x 60 cm):

  1. Składniki połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera przez ok. 3 min. Gotowe ciasto rozsmarować na papier 40/60.
  2. Składniki oprócz śmietanki połączyć i rozsypać na surowy blat orzechowy. Piec w temp 190°C przez ok. 25min. po wyjęciu z pieca wierzch przesmarować śmietanką.
  3. Powidła podgrzać  rozsmarować po miedzy  blat orzechowe.

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media