Z dobrego upieczesz najlepsze!

Biało-Czerwoni

Ciasto jogurtowe z porzeczką i warstwą migdałową- sprawdzona, piłkarska receptura, której aromatyczny smak docenią wszyscy kibice.



 

 

 

 

Ciasto jogurtowe
 
KOMPLET Jogosoft 1000 g
olej
400 g
woda 500 g
porzeczka czerwona 
500 g
Warstwa migdałowa
 
KOMPLET Nadzienie Migdałowe
400 g
śmietana 30%
200 g
woda 160 g
łączna ilość 3160 g

Wykonanie(6szt):

  1. Składniki ciasta oprócz porzeczek połączyć i wyrobić na średnim biegu przy pomocy płaskiego mieszadła. Pod koniec dodać porzeczki. Gotową masę  nałożyć do foremek futbolówek.
    • naważka:  400 g / 1 szt.
    • czas miesienia: 3 minuty
  2. Składniki nadzienia połączyć i wymieszać. Nanieść na wierzch surowego ciasta jogurtowego i upiec. Po ostudzeniu wierzch ciasta posypać cukrem KOMPLET Neuschnee.
    • naważka:  125 g
    • temp. pieczenia: 190°C
    • czas pieczenia:  ok. 40 minut

 

 

Zobacz także:

Promocja - MISTRZOSTWA Z KOMPLETEM - kupuj produkty i wygrywaj nagrody

Katalog z recepturami piłkarskimi

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media