Z dobrego upieczesz najlepsze!

Briosze z nadzieniem makowym

Briosze z nadzieniem makowym

 

 

 

 

 

1.Ciasto drożdżowe
 
KOMPLET Gourmet Królewskie 600 g
mąka pszenna 1400 g
margaryna 300 g
drożdże 100 g
jaja 120 g
woda 600 g
2. Nadzienie Makowe
 
KOMPLET Makówka 700 g
jaja 280 g
woda 140 g
margaryna 210 g
jabłka prażone 560 g
KOMPLET Saftbinder 85 g
3. DEKORACJA  
łączna ilość 5 095 g

Wykonanie( 60 szt.):

  1. Wszystkie składniki połączyć i wyrobić na mieszarce przez 1 min 1 bieg, 8min 2 bieg. Pomieszaniu ciasto podzielić na porcje 1500g i odstawić do spoczynku. Presy ciasta podzielić i zaokrąglić, odstawić do garowania na ok. 60 min.
  2. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać przez 5 min, odstawić do spęcznienia ,gotowym nadzieniem szprycujemy w garowane ciasto drożdżowe,
  3. Wierzch dekorujemy kruszonką . pieczemy w temp 190°C przez ok. 19 min.

Produkty powiązane z recepturą

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media