Z dobrego upieczesz najlepsze!

Czekoladowy Atak

Ciasto czekoladowe z kajmakiem - sprawdzona, piłkarska receptura, której aromatyczny smak docenią wszyscy kibice.

 

 

 

 

 

 

Masa  
KOMPLET Black Soft
 1000 g
olej 450 g
jaja(całe)  200 g
woda  200 g
Warstwa kajmakowa  
KOMPLET Kiddy Noisette 
150 g
kajmak klasyczny  300 g
olej 50 g
Przybranie:
 
KOMPLET Kiddy Choco 
200 g
łączna ilość 2550 g

Wykonanie(ok. 6 szt):

  1. Składniki ciasta czekoladowego połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotową masę rozłożyć do formy futbolówki i upiec
    • czas mieszania: ok. 3 minut
    • naważka: ok. 300 g / 1 szt.
    • temp. pieczenia: 190°C
    • czas pieczenia: ok. 30 minut
  2. Składniki warstwy kajmakowej podgrzać i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Wyłożyć na wierzch schłodzonego ciasta czekoladowego.
    • naważka: ok. 80 g / 1 szt.
  3. Wypiek posmarować ostudzoną polewą żelatynową KOMPLET Glanz Klar.
  4. Podgrzać KOMPLET Kiddy Choco i rozsmarować na papier 40 x 60 cm. Po chwili zwinąć rulon i schłodzić. Schłodzony  rulon pokruszyć w nieregularne kawałki. Tak przygotowaną posypką udekorować wierzch ciasta. 

Zobacz także:

Promocja - MISTRZOSTWA Z KOMPLETEM - kupuj produkty i wygrywaj nagrody

Katalog z recepturami piłkarskimi

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media