Z dobrego upieczesz najlepsze!

Delicje Korzenne

Delicje korzenne z kajmakiem i bakaliami

 

 

 

 

1. Biszkopty korzenne
 
Komplet  Korzenne  Soft
1000 g
olej
400 g
jaja 250 g
woda 200 g
2. Warstwa kajmakowa z bakaliami
 
kajmak klasyczny 500 g
migdały w słupkach (prażone) 300 g
rodzynki 200 g
skórka pomarańczowa kandyzowana 100 g
łączna ilość 2 950 g

Wykonanie:

  1. Składniki  połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera przez 2 min. gotowe ciasto w szprycować w postaci biszkoptów i piec w temp 190°C  przez ok. 10 min
  2. Gotowy kajmak  w szprycować na odwrócone biszkopty korzenne. Wierzch masy kajmakowej zanużyć w mieszance bakalii.
  3. Wierzch ciastek  oblać polewą czekoladową o twardej konsystencji

 

 

 

 

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media