Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka Cappucino

 

 

 

 

 

1. Ciasto
 
KOMPLET Valbella Soft 
850 g
olej 380 g
jaja 250 g
woda 60 g
Do dodania: wiórki dekoracyjne ciemne  50 g
2. Krem

 

KOMPLET KREM Volu

265 g

woda  530 g
kawa rozpuszczalna
6 g
3. Dekoracja

 

wiórki dekoracyjne ciemne
30 g
KOMPLET Neuschnee 15 g
łączna ilość 2.436 g

Wykonanie(60x20 cm):

  1. Wszystkie składniki masy podstawowej ubić na średnimbiegu przy pomocy szerokiej trzepaczki lub płaskiej łopatki.Masę rozprowadzić równomiernie na przygotowanejuprzednio blasze (60x20) i upiec.
    • czas ubijania: ok. 3 minuty
    • naważka masy: ok. 1.500 g /1 blachę
    • temp. pieczenia: ok. 190 °C
    • czas pieczenia: ok. 25-30 minut
  2. Po schłodzeniu rozprowadzić równomiernie nadzienieowocowe.
    • naważka nadzienia: ok. 500 g /1 blachę
  3. Po zastygnięciu odkroić z całości warstwę o grubościok. 5 mm, przetrzeć przez szerokie sito i przemieszaćz wiórkami dekoracyjnymi.Wszystkie składniki warstwy kremu ubić na szybkim bieguprzy pomocy gęstej trzepaczki. Rozprowadzić równomiernie,wygładzić i posypać pokruszoną Valbellą z wiórkamidekoracyjnymi.
    • czas ubijania: ok. 3 minuty
    • naważka kremu: ok. 800 g /1 blachę
    • naważkapokruszonej Valbelli: ok. 400 g /1 blachę
  4. Posypać KOMPLET Neuschnee i odstawić do schłodzenia.Następnie ciasto podzielić na kawałki i pokroić. Przypodziale na kawałki 10x6 cm uzyskuje się 20 kawałków z jednej blachy.

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media