Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka miodowa z jabłkami i cynamonem

Wyśmienite połączenie smaków cynamonu, jabłek i miodu

 

 

 

 

1. Blaty miodowe 40 /60cm
 
KOMPLET Miodowe Soft
2000 g
olej
800 g
jaja 700 g
woda 200 g
jabłka prażone kostka 900 g
2. Posypka kokosowa
 
kokos 250 g
KOMPLET Floremix 250 g
olej 100 g
cynamon 16 g
3. Warstwa kremu  
KOMPLET Krem Bravo 700 g
woda 2000 g
łączna ilość 7 916 g

Wykonanie(forma 40 /60 cm):

  1. Wszystkie składniki oprócz jabłek ubić na średnim biegu miksera przez 3 min, na końcu dodać jabłka i wymieszać. Gotową masę rozsmarować na spód formy 40/60cm.
  2. Składniki połączyć i wymieszać, gotową masę nanieść na wierzch ciasta miodowego. Ciasto piec w temp 180°C przez ok. 50 min. Ciasto po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.
  3. Składniki połączyć i napowietrzyć na średnim biegu miksera przez ok. 4 min. Gotowy kremem przełożyć ciasto miodowe.

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media