Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka miodowa z żelem pomarańczowym

 

 

 

 

1.Blat miodowy (forma 40/60cm)
 
KOMPLET Miodowe Soft 1500 g
woda 200 g
olej 600 g
jaja 600 g
2. Krem o smaku śmietankowym
 
KOMPLET Krem Bravo 700 g
woda (20°C) 2000 g
3. Żel Pomarańczowy  
Sok z pomarańczy 1500 g
KOMPLET Pregel 7 100 g 
KOMPLET Stabilizator neutralny 100 g
łączna ilość 8206 g

Wykonanie( forma 40/60cm):

  1. Składniki połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera przez ok. 3 min. Gotowe ciasto rozsmarować na dwa papiery 40/60, piec w temp 180°C przez ok. 20min.
  2. Składniki połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera przez ok. 4 min. gotowym krememprzełożyć dwa blaty miodowe, przesmarowując górą ciasta.
  3. Składniki połączyć i wymieszać , gotową masę rozprowadzić na wierzch ciasta i schłodzić.Górę dekorować gotowym Komplet żelem favourite.

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media