Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka Nostalgia

 

 

 

 

 

1. Ciasto
 
KOMPLET Black Soft
500 g
olej 225 g
jaja 100 g
woda 100 g
2. Nadzienie owocowe
 
wiśnie w żelu(patrz receptura podstawowa)
750 g
3. Warstwa kremu  
KOMPLET Krem Patissiere
200 g
KOMPLET Krem Volu
250 g
woda

750g

rum

70 g

krojone prażone migdały

50 g

4. Warstwa owocowa

 

marmolada borówkowa

150 g

5. Gorna warstwa ciasta

 

KOMPLET Ciasto Parzone 200 g
woda 340 g
5. Do posypania  
kruszonka Komplet M+S (receptura podstawowa) 100 g
łączna ilość 3 785 g

Wykonanie(60x20 cm):

  1. Wszystkie składniki ciasta ubić na średnim biegu przypomocy szerokiej trzepaczki lub płaskiej łopatki. Masęrozprowadzić równomiernie na przygotowanej uprzednioblasze (60x20) i upiec.
    • czas ubijania: ok. 3 minuty
    • naważka masy: ok. 925 g na blachę
    • temp. pieczenia: ok. 180 °C
    • czas pieczenia: ok. 25 minut
  2. Po schłodzeniu rozprowadzić równomiernie wiśniew żelu KOMPLET Pregel 7.
    • naważka nadzienia: ok. 750 g /1 blachę
  3. Wszystkie składniki warstwy kremu – z wyjątkiem migdałów– ubić na szybkim biegu przy pomocy trzepaczki. Pod koniecubijania dodać migdały. Następnie część kremu rozsmarowaćrównomiernie na warstwie nadzienia owocowego.
    • czas ubijania: ok. 3 minuty
    • naważka kremu: ok. 1.000 g /1 blachę
  4. Pozostałą ilość kremu pomieszać z marmoladą borówkową,Rozprowadzić na warstwie jasnego kremu i schłodzić.
    • naważka kremuz marmoladą borówkową: 450 g
  5. Wszystkie składniki górnej warstwy ciasta wymieszać naśrednim biegu przy pomocy trzepaczki i na krótko odstawić.Następnie rozsmarować równomiernie na papierze, posypaćkruszonką i upiec.
    • czas mieszania: ok. 3 minuty
    • czas odstawienia: ok. 5 minut
    • naważka masy: ok. 500 g /1 blachę
    • naważka kruszonki: ok. 100 g /1 blachę
    • temp. pieczenia: ok. 220 °C
    • czas pieczenia: ok. 25-30 minut
  6. Po upieczeniu ciasto parzone podzielić na kawałki i pokroić.Przy podziale na 10x6 cm z jednej blachy uzyskuje się 20 kawałków. Ułożyć kawałki na warstwę kremu i posypać KOMPLET Neuschnee.

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media