Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka Paryska

Kosta paryska ( blat biszkoptowo-tłuszczowy, marmolada, groszek z ciasta parzonego, krem ajerconiac, florentynka migdałowa)

 

 

1. Blat biszkoptowo-tłuszczowy
 
KOMPLET Jogosoft(gotowe ciasto) 1500 g
2. Warstwa owocowa
 
dowolna marmolada 300 g
3. Ciasto parzone  
KOMPLET Ciasto Parzone 700 g
woda 1200 g
olej 210 g
4. Krem Ajerkoniakowy  
KOMPLET Krem Ajerconiac 480 g
woda 1200 g
margaryna kremowa 1000 g
cukier puder 120 g
5. Florentynka Migdałowa  
KOMPLET Floremix 400 g
śmietana 30% 150 g
masło 200 g
migdały w płatkach prażone 300 g
łączna ilość 7 760 g

Wykonanie(forma 40/60):

  1. Ciasto rozsmarować na papier piekarniczy 40/60 , piec w temp 210° przez ok. 15 min
  2. Marmoladę rozsmarować na blat z ciasta jogurtowego
  3. Składniki  połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera przez 3 min. gotowe ciasto w szprycować na papier piekarniczy w postaci  małego groszku. Piec w temp 210 - 190°C przez ok. 23 min. w połowie pieczenia otworzyć luft
  4. Wodę połączyć z kremem i dodać do napowietrzonego tłuszczu z cukrem. krem połączyć z polową groszku parzonego , masę wyłożyć na warstwę marmolady. Na wierzch rozłożyć  pozostały groszek parzony
  5. Śmietanę z masłem zagotować , następnie dodać floremix zagotować . Połączyć  z migdałami   i rozprowadzić na wierzch schłodzonej kostki

 

 

 

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media