Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka Stracciatella

 

 

 

 

 

1. Ciasto
 
KOMPLET Black Soft
500 g
olej 225 g
jaja 100 g
woda 100 g
2. Nadzienie  
KOMPLET Krem Patissiere
250 g
KOMPLET Krem Volu
250 g
woda

1125 g

rum

125 g

3. Dodatek do kremu

 

wiórki czekoladowe

150 g

5. Dekoracja

 

wiórki czekoladowe
150 g
KOMPLET Neuschnee
15 g
łączna ilość 2 990 g

Wykonanie(60x20 cm):

  1. Wszystkie składniki ciasta ubić na średnim biegu przypomocy szerokiej trzepaczki lub płaskiej łopatki. Masęrozprowadzić równomiernie na przygotowanej uprzednioblasze (60x20) i upiec.
    • czas ubijania: ok. 3 minuty
    • naważka masy: ok. 925 g na blachę
    • temp. pieczenia: ok. 180 °C
    • czas pieczenia: ok. 25-30 minut
  2. Wszystkie składniki masy kremowej ubić na średnim biegu zapomocą płaskiej łopatki.
    • czas ubijania: ok. 4-5 minut
  3. Na koniec do kremu dodać wiórki czekoladowe,rozprowadzić całość na schłodzonym spodzie i wygładzić.Wierzch posypać wiórkami czekoladowymi, przesiaćKOMPLET Neuschnee, odstawić do schłodzenia.
    • naważka: ok. 1.750 g /1 blachę
  4. Po zastygnięciu podzielić na kawałki i pokroić. Przy podzialeciasta na kawałki o rozmiarach 10x6 cm z jednej blachy uzyskujesię 20 kawałków.

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media