Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka Wiśniowa

 

 

 

 

 

1. Ciasto
 
KOMPLET Valbella Soft (receptura podstawowa)
1400 g
2. Nadzienie owocowe:  
wiśnie w żelu KOMPLET Pregel 7 (receptura podstawowa

500 g

3. Krem

 

KOMPLET Krem Patissiere 350 g
KOMPLET KREM Volu

100 g

woda  1000 g
alkohol wiśniowy 100 g
5. Dekoracja

 

wiórki dekoracyjne jasne
30 g
KOMPLET Neuschnee 15 g
łączna ilość 3.495 g

Wykonanie(60x20 cm):

  1. Wszystkie składniki masy podstawowej ubić na średnimbiegu przy pomocy szerokiej trzepaczki lub płaskiej łopatki.Masę rozprowadzić równomiernie na przygotowanejuprzednio blasze (60x20) i upiec.
    • czas ubijania: ok. 3 minuty
    • naważka masy: ok. 1.400 g /1 blachę
    • temp. pieczenia: ok. 180 °C
    • czas pieczenia: ok. 40-45 minut
  2. Po schłodzeniu rozprowadzić równomiernie nadzienieowocowe.
    • naważka nadzienia: ok. 500 g /1 blachę
  3. Wszystkie składniki warstwy kremu ubić na szybkim bieguprzy pomocy trzepaczki. Następnie równomiernierozsmarować na warstwie nadzienia owocowego.
    • czas ubijania: ok. 3 minuty
    • naważka kremu: ok. 1.550 g /1 blachę
  4. Posypać jasnymi wiórkami dekoracyjnymi oraz KOMPLETNeuschnee i odstawić do schłodzenia.Po upieczeniu podzielić na kawałki i pokroić. Dzieląc ciastona kawałki o rozmiarach 10x6 cm z jednej blachy uzyskujesię 20 kawałków.

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media