Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka Zimowa z Mandarynką

 

 

 

 

 

1. Ciasto
 
KOMPLET Jogosoft
500 g
KOMPLET Piernik
125 g
miód
25 g
olej 250 g
woda 300 g
2. Owoce  
owoce mandarynki (z puszki)

450 g

kruszonka z KOMPLET M+S 200 g
3. Krem

 

KOMPLET Krem Volu

420 g

woda  460 g
sok mandarynkowy 200 g
pasta mandarynkowa  10 g
owoce mandarynki (z puszki) 200 g
5. Dekoracja

 

owoce mandarynki (z puszki)
80 g
łączna ilość 3 245 g

Wykonanie(60x20 cm):

  1. Wszystkie składniki masy podstawowej ubić na średnimbiegu przy pomocy szerokiej trzepaczki lub płaskiej łopatki.Masę rozprowadzić równomiernie na przygotowanejuprzednio blasze (60x20). Na masę poukładać mandarynki,posypać kruszonką z KOMPLET M+S i upiec.
    • czas ubijania: ok. 3 minuty
    • naważka masy: ok. 1.200 g /1 blachę
    • naważka owoców: ok. 450 g /1 blachę
    • naważka kruszonki: 200 g
    • temp. pieczenia: ok. 190 °C
    • czas pieczenia: ok. 25-30 minut
  2. Wszystkie składniki kremu oprócz mandarynek ubić naszybkim biegu, dodać mandarynki i ubijać jeszcze 1 minutę.Następnie odstawić osobno 200 g kremu do dekorowania,a resztę rodzielić równomiernie na kostki i wygładzić.
    • czas ubijania: ok. 5 minutnaważka kremu: 1.090 g /1 blachę
  3. Dekorować według uznania za pomocą pozostałego kremui odstawić do schłodzenia.
    • naważka kremu do dekoracji: ok. 200 g /1 blachę
  4. Po zastygnięciu podzielić na kawałki i pokroić. Przy podzialena kwawałki o rozmiarach 10x6 cm z jednej blachy uzyskujesię 20 kawałków ciasta.

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media