Z dobrego upieczesz najlepsze!

Królewskie Tango

Ciasto drożdżowe z nadzieniem orzechowym - sprawdzona, piłkarska receptura, której aromatyczny smak docenią wszyscy kibice.

 

 

 

 

 

 

Ciasto drożdżowe:
 
KOMPLET Gourmet Królewskie 30
  300 g
mąka pszenna, typ 550
700 g
margaryna 150 g
drożdże 50 g
jaja 60 g
woda 300 g
Nadzienie makowe
 
KOMPLET Orzechowe Soft
650 g
okruchy
160 g
jaja 160 g
woda 170 g
margaryna
300 g
KOMPLET Saftbinder 60 g
łączna ilość 3060 g

Wykonanie(7 szt):

  1. Składniki ciasta połączyć i wyrobić w maszynie, podzielić na kęsy i odstawić do spoczynku. Następnie rozwałkować na prostokąty.
    • czas miesienia: 1 minuta – pierwszy bieg 8 minut – drugi bieg
    • naważka:  220 g / 1 szt.
    • temp. ciasta:  24°C
    • garowanie:  ok. 40 minut
  2. Składniki nadzienia połączyć i wymieszać. Masę odstawić do spoczynku. Następnie rozsmarować na ciasto drożdżowe, zwinąć i pokroić na 12 kawałków. Kawałki ciasta ułożyć w foremkach, odstawić do garowania. Upiec. Po ostudzeniu udekorować KOMPLET Magic Foundant i wiórkami kokosowymi
    • czas mieszania:  3 minuty
    • czas spoczynku:  ok. 30 minut
    • naważka:  200 g / 1 szt.
    • temp. pieczenia: 190°C
    • czas pieczenia:  ok. 30 minut
    • naważka: Magic Foundant 40 g
    • naważka: wiórki kokosowe  20 g

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media