Z dobrego upieczesz najlepsze!

LINIA OBRONY

Dziurawiec orzechowy z masłem - sprawdzona, piłkarska receptura, której aromatyczny smak docenią wszyscy kibice.



 

 

 

 

Ciasto orzechowe
 
KOMPLET Orzechowe Soft 
1000 g
olej
450 g
woda 100 g
jaja
350 g
Warstwa maślana
 
masło 100 g
KOMPLET Floremix
80 g
KOMPLET Krem Ideal
25 g
orzechy włoskie (drobno posiekane) 80 g
woda 30 g
łączna ilość 2215 g

Wykonanie(6szt):

  1. Składniki ciasta połączyć i wyrobić na średnim biegu za pomocą płaskiego mieszadła. Gotowe ciasto nałożyć do foremek futbolówek.
    • naważka ciasta:  310 g / 1 szt.
    • czas miesienia: 3 minuty 
  2. Składniki warstwy maślanej połączyć i napowietrzyć. Gotową masę nanieść punktowo na wierzch surowego ciasta orzechowego i upiec.
    • naważka masy maślanej:  50 g
    • temp. pieczenia: 190°C
    •  czas pieczenia:  30 minut
  3.  Po ostudzeniu wierzch ciasta posypać cukrem KOMPLET Neuschnee.

 

 

 

 

 

Zobacz także:

Promocja - MISTRZOSTWA Z KOMPLETEM - kupuj produkty i wygrywaj nagrody

Katalog z recepturami piłkarskimi

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media