Z dobrego upieczesz najlepsze!

Piłkarski Wolej

Ciasto miodowe z warstwą migdałową - sprawdzona, piłkarska receptura, której aromatyczny smak docenią wszyscy kibice.

 

 

 

 

 

Ciasto miodowe  
KOMPLET Miodowe Soft 
 1000 g
olej 450 g
jaja  400 g
woda  100 g
Warstwa Floremix
KOMPLET Floremix 400 g
śmietana 30% 350 g
sezam 100 g
słonecznik 100 g
płatki migdałów 100 g
płatki owsiane błyskawiczne  100 g
Przybranie  
KOMPLET Neuschnee   100 g
łączna ilość 3200 g

Wykonanie(9szt):

  1. Składniki ciasta miodowego połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Następnie rozłożyć do foremek futbolówek.
    • czas mieszania: ok. 3 minut
    • naważka: 210 g / 1szt
    • czas gary ciasta: 15 minut
  2. Składniki warstwy Floremix połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera, za pomocą płaskiego mieszadła. Gotową masę wyłożyć na wierzch ciasta miodowego.    
    • czas mieszania: ok. 3 minut
    • naważka: ok. 125 g / 1 szt.
  3.  Tak przygotowane ciasto upiec
    • temp. pieczenia: 190°C
    • czas pieczenia: 30 minut
  4. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta posypać cukrem KOMPLET Neuschnee. 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media