Z dobrego upieczesz najlepsze!

Przewrotka

Ciasto czekoladowo-mandarynkowe - sprawdzona, piłkarska receptura, której aromatyczny smak docenią wszyscy kibice.

 

 

 

 

 

 

Masa  
KOMPLET Black Soft
 1600 g
olej 560 g
jaja(całe)  480 g
woda  240 g
pasta pomarańczowa
75 g
Warstwa owocowa  
mandarynki   630 g
Dekoracja:  
Polewa żelatynowa z KOMPLET Glanz Klar 20 patrz: receptura podstawowa
210 g
KOMPLET Neuschnee  56 g
łączna ilość 3851 g

Wykonanie(ok. 7szt):

  1. Wszystkie składniki masy ubić za pomocą szerokiej trzepaczki lub maszyny do ubijania na szybkim biegu.
    • czas ubijania: ok. 3 minut
  2. Masę wlać do papierowych foremek futbolówek. Na wierzchu ułożyć mandarynki i upiec
    • naważka: masa Black Soft  420 g 
    • naważka: warstwa owocowa  90 g
    • temp. pieczenia: 180-190°C
    • czas pieczenia: ok. 40-45 minut
  3. Wypiek posmarować ostudzoną polewą żelatynową KOMPLET Glanz Klar.
  4. Nałożyć szblon w kształcie piłki i posypać cukrem KOMPLET Neuschnee.

 

 

 

 

Zobacz także:

Promocja - MISTRZOSTWA Z KOMPLETEM - kupuj produkty i wygrywaj nagrody

Katalog z recepturami piłkarskimi

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media