Z dobrego upieczesz najlepsze!

Rolada Budapeszt

Rolada z kremem brzoskwinia-marakuja na blacie bezowym.

 

 

 

 

1. Blaty bezowe 2szt. 40/60cm
 
KOMPLET Beza 200 g
KOMPLET Krem Ideal
150 g
cukier
1000 g
woda 660 g
orzechy włoskie 250 g
mąka pszenna 150 g
2. Krem brzoskwinia-marakuja
 
KOMPLET Krem Volu(gotowy) 1000 g
woda 200 g
KOMPLET stabiliz. marakuja-brzoskwinia
250 g
łączna ilość 3 860 g

Wykonanie(2 sztuki ):

  1. Bezę połączyć z cukrem i  wodą , ubijać masę na wysokich obrotach miksera. Do ubitej piany dodać orzechy rozdrobnione ,krem ideal i mąkę. Gotową masę nanieść na papier piekarniczy za pomocą worka cukierniczego, nadając pofalowaną fakturę powierzchni. Piec w temp 220 °C przez o k12min.
  2. Wodę połączyć z stabilizatorem i dodać do kremu volu. Gotową masę rozsmarować na dwa blaty bezowe i zwinąć w postaci rolady.
  3. Wierzch dekorujemy pudrem Komplet Neushnee + kakao

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media