Z dobrego upieczesz najlepsze!

Rzut Wolny

Ciasto orzechowe z kleksami kremu - sprawdzona, piłkarska receptura, której aromatyczny smak docenią wszyscy kibice.

 

 

 

 

 

 

Masa:  
KOMPLET Valbella Soft
 1000 g
olej 450 g
jaja  300 g
woda  75 g
Warstwa kremu
KOMPLET Krem Patissiere
130 g
Masa Percepanowa
100 g
woda 350 g
Warstwa owoców  
morele, połówki owoców (z puszki) 600 g
Przybranie  
KOMPLET Florenta  60 g
pestki dyni (całe) 60 g
łączna ilość 3125 g

Wykonanie(6szt):

  1. Ze wszystkich składników ubić masę za pomocą płaskiej łopatki na średnim biegu
    • czas ubijania: ok. 3 minut
  2. Masę wlać do papierowych foremek futbolówek.
    •  naważka masy: ok. 300 g
  3. Z podanych składników ubić krem i rozmieścić na masie w formie kleksów.
    • czas ubijania: ok. 3 minut
    • naważka kremu: ok. 100 g
  4. Połówki moreli ułożyć na cieście. Pestki dyni wymieszać na sucho z produktem KOMPLET Florenta i uzyskaną mieszanką równomiernie posypać ciasto.
    • naważka: morele ok. 100 g 
    • naważka: mieszanka pestki dyni i Florenta ok. 20 g
  5. Całość upiec
    • temp. pieczenia: 190°C
    • czas pieczenia:  ok. 50 minut

 

 

Zobacz także:

Promocja - MISTRZOSTWA Z KOMPLETEM - kupuj produkty i wygrywaj nagrody

Katalog z recepturami piłkarskimi

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media