Z dobrego upieczesz najlepsze!

Sernik w otoczce orzechowej

Wyśmienity sernik w otoczce orzechowej

 

 

 

 

1. Blat orzechowy (2 szt. 40/60cm)
 
KOMPLET Orzechowe Soft 1500 g
olej
600 g
jaja 550 g
woda 200 g
2. Masa Serowa
 
KOMPLET Gourmet Ciasto Serowe
1000 g
ser twaróg mielony 2000 g
jaja 400 g
olej 300 g
woda 600 g
KOMPLET Krem Volu 300 g
3. Kajmak z orzechami  
margaryna 300 g
kajmak 600 g
orzech włoski 450 g
łączna ilość 8 800 g

Wykonanie ( 9 sztuk Ø 18cm):

  1. Składniki  połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera przez 3 min. gotowe ciasto rozsmarować na dwa papiery. Piec w temp  190°C przez ok. 20 min. Gotowe ciasto pokroić i uformować w okrągłych formach.
  2. Gourmet ciasto serowe  , ser, jajka i olej wymieszać. Wodę  napowietrzyć z kremem volu przez 5 min i połączyć z masą serową. Gotową masę nanieść na  ciasto orzechowe i piec przez 60 min w temp 180°C
  3. Margarynę podgrzać i połączyć z kajmakiem. Na wierzch  sernika ułożyć orzechy polewając kajmakową masą  

 

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media