Z dobrego upieczesz najlepsze!

Słodycz Triumfu

Ciasto miodowe z jabłkami i kokosem - sprawdzona, piłkarska receptura, której aromatyczny smak docenią wszyscy kibice.

 

 

 

 

 

 

Ciasto miodowe  
KOMPLET Miodowe Soft 
 1100 g
olej 440 g
jaja  380 g
woda  110 g
jabłka 450 g
Warstwa Floremix
KOMPLET Floremix 400 g
wiórki kokosowe 150 g
olej 60 g
cynamon 10 g
łączna ilość 2850 g

Wykonanie(9szt):

  1. Składniki ciasta, oprócz jabłek, połączyć i wyrobić na średnim biegu za pomocą płaskiego mieszadła.
    • czas miesienia: 3 minuty
  2. Dodać jabłka i delikatnie wymieszać. Gotową masę  nałożyć do foremek futbolówek.
    •  400 g / 1 szt.
  3. Składniki posypki połączyć, wymieszać i nanieść na ciasto miodowe.
    • naważka posypki:  60 g
    • czas pieczenia: 30 minut
  4. Upiec
    • temp. pieczenia: 180°C
    • czas pieczenia:  40 minut
  5. Po ostudzeniu udekorować cukrem KOMPLET Neuschnee.


Zobacz także:

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media