Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tarta jogurtowa z owocami

Tarta jogurtowa z owocami i kokosową pierzynką

 

 

 

1.Rolada białą
 
KOMPLET JogoSoft 660 g
margaryna 550 g
mąka pszenna 550 g
2. Warstwa owocowa
 
owoce mrożone (rabarbar, porzeczka czerwona i czarna)
1200 g
3. Kokosowa pierzynka  
KOMPLET Beza 50 g
cukier 180 g
woda 180 g
KOMPLET Cocomix 300 g
mąka pszenna 50 g
łączna ilość 3 720 g

Wykonanie(4 sztuki Ø26cm):

  1. Składniki połączyć i wyrobić do żądanej konsystencji (kruszonki). Gotowe ciasto rozsypać naspód form do tarty. Naważka na jedną sztukę ok. 430g ciasta.
  2. Owoce rozłożyć równomiernie na wierzch ciasta jogurtowego.
  3. Bezę połączyć z cukrem i ubijając dodać wodę , do ubitej piany dodać cocomix z mąkąpszenną i wymieszać. Masę rozprowadzić na owoce. Piec w temp 190°C przez ok. 40 min.

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media