Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tarta owocowa z czekoladową pierzynką

 

 

 

1. Ciasto kruche jogurtowe
 
KOMPLET JogoSoft 660 g
margaryna 550 g
mąka pszenna 550 g
2. Warstwa owocowa
 
owoce mrożone (rabarbar, porzeczka czerwona i czarna)
1200 g
3. Warstwa czekoladowa  
KOMPLET Czekoladowe Soft 400 g
smietanka 30% 500 g
jaja 100 g
łączna ilość 3 960 g

Wykonanie(4 sztuki Ø28cm):

  1. Składniki połączyć i wyrobić do żądanej konsystencji (kruszonki). Gotowe ciasto rozsypać naspód form do tarty. Naważka na jedną sztukę ok. 430g ciasta.
  2. Owoce rozłożyć równomiernie na wierzch ciasta jogurtowego.
  3. Składniki połączyć i wymieszać do jednolitej konsystencji . Masę rozprowadzić na owoce.Piec w temp 190°C przez ok. 45 min.

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media