Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tort bezowy z kremem mocca i i bakaliami

 

 

 

 

 

1.Blaty bezowe(10 sztuk Ø18 cm)
 
KOMPLET Beza 100 g
woda( 100 stopni) 335 g
cukier kryształ 500 g
cukier puder 200 g
orzechy włoskie 80 g
figi 80 g
daktyle 80 g
migdały w słupkach 80 g
kokos 80 g
2. Blaty Roladowe
 
KOMPLET Rolada 330 g
jaja 260 g
woda 60 g
3. DEKORACJA  
KOMPLET Neuschnee 100 g
Elementy z twardej czekolady  
łączna ilość 2 285 g

Wykonanie( 5 sztuk Ø18 cm.):

  1. Cukier kryształ połączyć z bezą Komplet. Cały czas mieszając wlać gorącą wodę. Masę ubijać na szybkich obrotach miksera. Bakalie połączyć z cukrem pudrem i wymieszać z ubitą bezą. Za pomocą worka cukierniczego i okrągłego zdobnika formujemy blaty o grubości ok.1cm . Gotowe blaty pieczemy w temp 170ºC przez 20min następnie w temp 110stop przez 25min przy otwartym lufcie.
  2. Wszystkie składniki połączyć i ubić na szybkich obrotach miksera przez 7min, uformować krążki. Piec w temp 230 stop przez ok. 8 min.
  3. Dekoracja

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media