Z dobrego upieczesz najlepsze!

Zwycięska fala

Ciasto winiakowo-marmurkowe - sprawdzona, piłkarska receptura, której aromatyczny smak docenią wszyscy kibice.

 

 

 

 

 

 

Masa czekoladowa
 
KOMPLET Black Soft
 2000 g
mąka ziemniaczana
350 g
olej  660 g
woda  240 g
jaja (całe) 420 g
winiak   420 g
KOMPLET Łezki Czekoladowe   240 g
Masa jogurtowa
 
KOMPLET Jogosoft
500 g
olej 200 g
woda 250 g
winiak 50 g
Dekoracja
 
Polewa żelatynowa
z KOMPLET Glanz Klar 20
(patrz: receptura podstawowa)

64 g
KOMPLET Neuschne 64 g
łączna ilość 5458 g

Wykonanie(ok. 8 szt):

  1. Wszystkie składniki masy czekoladowej ubić za pomocą szerokiej trzepaczki lub maszyny do ubijania na średnim biegu.
    • czas ubijania: ok. 3 minut
  2. Masę wlać do papierowych foremek futbolówek
    • naważka: 500 g
  3. Składniki masy jogurtowej połączyć i ubić podobnie jak masę czekoladową.
    • czas ubijania: ok. 3 minut
  4. Masę jogurtową nałożyć punktowo na masę czekoladową i wykonać lekki wzór marmurkowy.
    • naważka: 120 g
    • temp. pieczenia: 180°C
    • czas pieczenia: ok. 45 minut
  5. Wypiek posmarować ostudzoną polewą żelatynową KOMPLET Glanz Klar. Nałożyć szblon w kształcie piłki i posypać cukrem KOMPLET Neuschnee.

 

 

 

 

 

Zobacz także:

Promocja - MISTRZOSTWA Z KOMPLETEM - kupuj produkty i wygrywaj nagrody

Katalog z recepturami piłkarskimi

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media