Z dobrego upieczesz najlepsze!

Sernik Mocca

Niecodzienna wersja Sernika Mocca z wykorzystaniem KOMPLET Krem Brulee. Wyśmienita kompozycja smaków oraz aksamitnej i delikatnej konsystencji.

 

 

 

 

Ciemny biszkopt:
 
KOMPLET Black Soft 900 g
olej roślinny
360 g
woda 180 g
jaja
220 g
Masa Serowa
 
KOMPLET Gourmet Ciasto Serowe 1500 g
ser twaróg mielony 3000 g
jaja
560 g
olej roślinny
300 g
woda 1500g
Krem Brulee Mocca
Komplet Krem Brulee 510 g
 mleko (2%)
1500 g
 śmietanka (30%)
1500 g
kawa rozpuszczalna 45g
Dekoracja  
KOMPLET Neuschnee 200 g
łączna ilość 12275 g

Wykonanie(40 x 60 cm):

  1. Składniki biszkoptu połączyć i wyrobić na średnim biegu
    miksera. Gotowe ciasto rozsmarować na papier piekarniczy.
    Upiec.
    • czas mieszania: ok. 3 minut
    • temp. pieczenia: 190° C
    • czas pieczenia: ok. 25 minut
  2. Składniki masy serowej połączyć i wymieszać na średnim
    biegu miksera. Gotową masę nanieść na biszkopt i upiec.
    • czas mieszania: ok. 4 minut
    • temp. pieczenia: 190° C
    • czas pieczenia: 60 minut
  3.  Zagotować mleko, śmietankę i kawę. Wsypać KOMPLET
    Krem Brulee i dokładnie wymieszać. Ponownie zagotować.
    Gorący krem nanieść na wierzch letniego sernika.
  4. Posypać cukrem pudrem KOMPLET Neuschnee.




Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media