Z dobrego upieczesz najlepsze!

Chleb Orkiszowy z Suszonymi Owocami

 

 

 

 


Ciasto  
KOMPLET Chleb Orkiszowy
 10,00 kg
drożdże  0,18 kg
woda  ok. 7,50 kg
suszone morele
1,00 kg
suszone śliwki 1,00 kg
Dekoracja  
migdały (pokrojone w paski) 
1,50 kg
łączna ilość: ok. 21,18 kg

Wykonanie(19 szt. po 900 g):

  1. Ze wszyskich składników za wyjątkiem suszonych owocówzagnieść ciasto. Pod koniec zagniatania dodać suszone owoce.
    • czas zagniatania: 15 minut – pierwszy bieg
    • temp. ciasta: 27°C
    • czas spoczynku ciasta: ok. 25 minut
    • waga jednostkowa: 1,00 kg
  2. Po upływie czasu spoczynku odważyć kawałki ciastai uformować chleby. Następnie lekko je zwilżyć, obtoczyćw migdałach, włożyć do foremek i odstawić do garowania.
    • czas gary: ok. 50 minut
  3. Po upływie czasu gary upiec pod parą. Po 3 minutach otworzyć wyciąg na 10 minut.
    • temp. pieczenia: 240 °C spadająca do 200 °
    • czas pieczenia: 60 minut

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media