Z dobrego upieczesz najlepsze!

Chleb Słodowiański Cebulowy

 

 

 

 


Ciasto  
KOMPLET Chleb Słodowiański 30
 3,00 kg
mąka pszenna, typ 550 7,00 kg
drożdże  0,20 kg
woda  ok. 7,00 kg
Dodatki  
cebulka (pokrojona w kostkę) 0,90 kg
cebulka dymka (posiekana) 0,90 kg
łączna ilość: ok. 19,00 kg

Wykonanie(33 szt. po 500 g):

  1. Ze wszyskich składników, z wyjątkiem cebulek, zagnieśćciasto. Pod koniec zagniatania dodać cebulki.Ciasto jest dobrze wyrobione gdy odchodzi od ścian dzieży. Po zagnieceniu włożyć ciasto do lekko naoliwionychwanienek i odstawić do spoczynku.
    • czas zagniatania: 15 minut – pierwszy bieg 15 minut - drugi bieg
    • temp. ciasta: 24°C
    • czas spoczynku ciasta: ok. 90 minut
  2. Rozłożyć ciasto na posypanym mąką stole, rozwałkować i podzielić na kwadratowe kawałki.
    • waga jednostkowa: 1,00 kg
  3. Następnie zaokrąglić boki, włożyć do wysypanych żytniąmąką okrągłych koszyczków i odstawić do garowania.
    • czas gary: 30 minut
  4. Po upływie czasu gary bochenki ułożyć na aparatyzaładowcze, wsunąć do pieca i piec pod parą.
    • temp. pieczenia: 240 °C spadająca do 200 °C
    • czas pieczenia: 35-40 minut

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media